Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga w sezamie po pekińsku

Panga w sezamie po pekińsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 667

Proste danie rozpływające się w ustach.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby mocz 30 min,pokrój.Na łyżce oleju podsmaż starty imbir,szczyptę przyprawy ''''5 smaków'''',posiekany czosnek.Dodaj grzyby,pokrojoną paprykę,chili i cebulę.Smaż 3 min.Połącz wino,sos sojowy,olej sezamowy i mąkę ziemniaczaną.Wlej do warzyw,zagotuj.

  2. Filety pokrój na kawałki,oprósz solą.Jajka roztrzep.Rybę posyp mąką,zanurz w jajkach i obtocz w sezamie.Usmaż na oleju.Podawaj na warzywach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń