Dania główne Przepis na:
Panga w zielonym posłaniu

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22176
Dodano: 02.04.2009
Odsłon: 5231
Składniki
- pory, 2 duże
- masło, 2 łyżki
- koperek, 1 ęczek
- Natka pietruszki, 1 pęczek
- mrożone filety z pangi, 4 szt (60 dag)
- sól
- śmietana, 1 szklanka
- mąka ziemniaczana, 2 łyżki
- musztarda, 2-3 łyżki (w tym 1 łyzka musztardy ziarnistej)
- pieprz
- olej
- sok z cytryny
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pangę rozmroź, skrop sokiem z cytryny, posól. Odłóż.
-
Pory oczyść, pokrój w talarki. Rozgrzej masło i na nim podduś pory. Posiekaj koperek i natkę. Wymieszaj z porami. Przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
-
Rybę szybko obsmaż na oleju na silnym ogniu. Ułóż na porach. Śmietanę wymieszaj z musztardą i mąką ziemniaczaną. Przypraw solą i pieprzem. Śmietaną zalej ryby.
-
Potrawę wstaw do wcześniej nagrzanego piekarnika i zapiekaj około 20 minut w temperaturze 220°C.
Komentarze do przepisu (0)