Do góry

Dania główne Przepis na:

Panga z papryką

Panga z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 108

Dodano:

Odsłon: 5604

Niskokaloryczne, sycące i przepyszne. Rybka wychodzi soczysta.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filet z pangi rozmrażamy, skrapiamy octem jabłkowym, obsypujemy z każdej strony pieprzem, solą. Zostawiamy na pół godziny.

  2. W tym czasie kroimy paprykę na paski, cukinię w kostkę, cebulę w talarki, parzymy pomidory, obieramy ze skórki i także kroimy w kostkę.

  3. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulkę. Gdy będzie delikatnie zeszklona wrzucamy paprykę i podlewamy niewielką ilością wody. Odstawiamy na 10 minut do podduszenia. Gdy będzie miękka doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy cukinię i znowu dusimy, żeby cukinia była miękka. Około 10 minut. Po tym czasie dodajemy pomidory i bazylię. 5 minut dusimy i sos mamy gotowy.

  4. Uprzednio przygotowaną rybę kładziemy na posmarowaną (tylko troszkę!) oliwą folię aluminiową. Posypujemy rybkę koperkiem, układamy na wierzchu kawałki papryki. Posypujemy ziołami prowansalskimi i szczelnie zawijamy. Wkładamy rybkę do nagrzanego piekarnika (180) i pieczemy około 30 minut.

  5. Smacznego : )

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 17 sierpnia 2011 Moi drodzy, o Pandze wiadomo od dawna, że jej spożywanie nie daje nic poza napchanym żołądkiem, nie zawiera ona prawie wcale kwasów tłuszczowych omega-3, za które właśnie ceni się ryby. Panga to tylko sól, tłuszcz i woda- woda z rzeki, do której wpływają także ścieki z fabryk. Może za jakiś czas okaże się, ze naprawdę szkodzi, np. dzięki różnym specyfikom, którymi Pangę się karmi, by się szybciej i łatwiej rozmnażała i rosła. Jeżeli ktoś chce ją jeść to niech je- gorzej, gdy karmi nią dzieci. Tak samo jest z parówkami. Warto trochę wiedzieć o tym, co się je. Wypowiedzi typu "co dziś nie jest rakotwórcze?" lub "umarłabym z głodu, gdybym słuchała naukowców" są przejawem ignorancji. Niestety świat, w którym żyjemy jest coraz bardziej zanieczyszczony i takie są tego skutki, że coraz mniej jedzenia można nazwać jedzeniem.
Generalnie nie bez powodu Panga ma dziwny posmak mułu, czy pleśni- nie zauważyliście tego?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tel31 01 lipca 2010 PANGA -nie szkodzi i z zołądkami jest wszystko dobrze :)
PANGA-nie posiada składników odżywczych co kazda inna rybka.Lepiej zjesc rybę "odżywczą tak smakowicie podaną

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

asiula288 01 lipca 2010 U mnie w domu całe życie je się pangę i wszyscy zdrowi jak ryba : ). Jakbym miała wierzyć we wszystkie rzeczy, które opisują i mówią, to albo umarłabym z głodu, albo już dawno miałabym wszystkie choroby na raz. Poza tym, co teraz nie jest rakotwórcze?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 01 lipca 2010 parisa: ale z ciebie ignorant... co ty za bzdury piszesz??? u mnie w domu nigdy nie jadło się pangi (takie kulinarne przyzwyczajenie mamy do innych - sprawdzonych ryb). to, że ty jesz wszystko jak leci to nie znaczy, że inni też mają.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

parisa 30 czerwca 2010 Przez pięć lat cała Polska zajadała się pangą, od kiedy jeden pajac napisał, że panga to, że panga tamto (nie będę cytować) a teraz wszyscy piszą o niej niestworzone rzeczy. Wszystkich żołądki przez tyle lat funkcjonują dobrze (bez czytania głupot na internecie) i pewnie podziałają drugie tyle gdy będą kierować się nie internetem tylko zwykłą logiką.

Ciekaw jestem kto zamawiałby w restauracji pstrąga, dorsza czy łososia gdyby ktoś z mianem specjalisty napisał, że są np: rakotwórcze!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

agnik33 30 czerwca 2010 Smacznie wygląda tylko jakby byla inna ryba ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

renka 30 czerwca 2010 Danie kolorowe ,może i dobre ,ale jak dla mnie to wszystkie ryby - tylko nie panga

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń