Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowane krążki z cukinii

Panierowane krążki z cukinii

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 2483

Szybkie i smaczne:)

Składniki

  • Cukinia,może być także kabaczek.
  • bułka tarta do panierowania
  • Jajka do panierowania, 2
  • garść startego zółtego sera, łyżeczka ostrej papryki mielonej, pół łyżeczki ziół prowansalskich
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Myjemy warzywko, obieramy, kroimy w plastry o średnicy 1 cm i wykrawamy gniazda nasienne.

  2. Solimy plastry warzywa i pozostawiamy na sicie do odsączenia z soku. Następnie roztrzepujemy jajka, dodajemy paprykę, zioła. Bułkę tartą mieszamy z żółtym serem. Panierujemy krążki najpierw w jajku później w bułce i smażymy na złoty kolor.

  3. Odsączamy z tłuszczu na papierowych ręcznikach. Podajemy z dowolną surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Manuela73 05 lipca 2010 To jedno z moich ukochanych letnich dań:) Nawet bardziej preferuję kabaczka, ze względu na tę jego konsystencję. Nigdy nie dodawałam jeszcze sera do panierki, zatem czas spróbować, pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń