Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię takie skrzydełka.W ten sposób robię też kurczaka.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 56
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 65
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 135
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 56
Składniki
skrzydełka umyc i podzielić na mniejsze kawałki,włozyc do garnka ,wlać 1,5 litra wody,dodac włoszczyzne ,listek i ziele angielskie
gotowac do miękkości ,z wywaru wyjąć skrzydełka ostudzic ,posypac pieprzem,papryką i solą
skrzydełka opanierowac i smazyc na rumiono na gorącym tłuszczu
Podawac z ziemniakami i mizerią
wywar ze skrzydełek zuzyć do przygotowania zupy.