Do góry

Dodatki Przepis na:

Panierowany kabaczek

Panierowany kabaczek

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 677

Dodano:

Odsłon: 2153

Bardzo lubię młode kabaczki, szczególnie smażone w tej wersji.

Składniki

  • Kabaczek 1 sztuka
  • Jajka 2 sztuki
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Umyć kabaczka, obrać ze skóry, pokroić na plastry grubości około 1 cm.

  2. Na talerz wbić dwa całe jajka, dodać sól i pieprz świeżo zmielony, roztrzepać dokładnie widelcem.

  3. Na drugi talerz wsypać bułkę tartą.

  4. Każdy krążek kabaczka obtoczyć w robełtanym jajku i bułce tartej.

  5. Rozgrzać olej na patelni i położyć krążki kabaczka.

  6. Piec kabaczki na złoty kolor.

  7. Podawać kabaczki na ciepło. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń