Do góry

Dania główne Przepis na:

Panierowany ser żółty z dżemem z żurawiny - pycha !!

Panierowany ser żółty z dżemem z żurawiny - pycha !!

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3038

Dodano:

Odsłon: 582

Proste, szybkie danie, zarowno na obiad, jak i na kolacje. nabiera wyjatkowego smaku w polaczeniu z zurawina. Tutaj - przygotowana samodzielnie ze swiezych owocow. Pycha!! Jeszcze raz przepraszam za brak znakow polskich, staram sie chociaz w tytule byc poprawna, przy pomocy kopiuj - wklej.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zurawine myjemy na sitku, dajemy do garnka z 200 g cukru, sokiem wycisnietym z 1 pomaranczy, dodajemy 50 ml wody, mieszamy, zagotowujemy i czesto mieszajac gotujemy ok 15 minut. (Bez pokrywki)
    Po tym czasie mamy wspanialy dzem domowej roboty.
    Odstawiamy do ostygniecia.

    Na patelni rozpuszczamy maslo i kladziemy ser w plastrach, opanierowany w mace, jajku i bulce tartej (w tej kolejnosci).
    Smazymy na zloty kolor i natychmiast spozywamy wraz z naszym dzemem zurawinowym.

    Na obiadek z dodatkiem frytek lub, jak ja - podsmazonych kartofli, na kolacje z bagietka.

    Jesli dzemu troche zostanie (a zostanie), warto go spozytkowac w najblizszych dniach do miesa pieczonego.

    Danie jest proste, ale bardzo smaczne.

    Polecam serdecznie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń