Do góry

Desery Przepis na:

Pankejki kakaowe z ciecierzycy z nutą pomarańczową

Pankejki kakaowe z ciecierzycy z nutą pomarańczową

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 166

Dodano:

Odsłon: 126

Poprostu pysznie polecam

Składniki

  • 3 szkl mąki z ciecierzycy
  • 1 szkl mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szkl mleka roślinnego lub krowiego
  • 2 szkl wody średnio gazowanej
  • Aromat pomarańczowy
  • 80 ml oleju rzepakowego lub kokosowego extra virgin
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka ksylitolu
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki sypkie przesiewam przez sito do miski wlewam mleko,wodę,olejek pomarańczowy i olej dokładnie mieszam a następnie miksuję ręcznym mikserem odstawiam do momentu aż mąką wciągnie wodę,mleko,i olej.Rozgrzewam patelnie nalewam cienką warstwę na patelnie i obsmażam z dwóch stron podajesz serkiem śmietankowym i owocami Smacznego:-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń