Do góry

Desery Przepis na:

Panna Cotta nie tylko na walentynki

Panna Cotta nie tylko na walentynki

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 532

Dodano:

Odsłon: 1255

:)

Składniki

  • 2,5g żelatyny
  • 1 łyżki zimnej wody
  • 1 laska wanili
  • 250 g śmietanki 30 %
  • 1,5 łyżki cukru
  • galaretka truskawkowa
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śmietankę gotujemy z cukrem i miąższem z wanilii, do tego dorzucamy laskę.
    W szklance rozpuszczamy żelatynę z wodą.
    Gdy śmietanka się zagotuje dodajemy 3 jej łyżki do żelatyny i dokładnie mieszamy, potem żelatynę przelewamy do reszty śmietanki i rozlewamy do foremek lub kokilek

    Zostawiamy na co najmniej 5 godzin w lodówki.

    Galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Rozlać cieniutką warstwę na talerzyk. Gdy stęze wyciąć serce :)

    W okresie letnim polecam galaretkę zamienic na mus truskawkowy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń