Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lekka wersja włoskiego deseru .albo to już całkiem coś nowego bo bez laktozy, bez cukru i bez glutenu kolejna pozycja książki kucharskiej "słodkości z miłości", zdrowa przekąska, drugie śniadanie dla łasucha to też dobra opcja dla tego zestawienia składników
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 735
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 92
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 113
Polecam.
Odsłon: 735
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 92
Składniki
Wsypuję łyżkę nasion chia do mleka kokosowego i zostawiam tak na kilka minut (5-10). Mieszam agar z cukrem waniliowym domowym sposobem - czasem robię trzcinowy, czasem z ksylitolu a przepis jest tu: https://smaker.pl/polecane/trzcinowy-cukier-waniliowy-domowym-sposobem Zagotowuję ciągle mieszając. Wlewam do silikonowej formy na babeczki, studzę i wkładam do lodówki. Agar zastyga w temp. poniżej 20 stopni więc nie ma takiej potrzeby, ale schłodzony deser smakuje lepiej.
Maliny z ksylitolem zagotowuję i przecieram przez sitko, by oddzielić mus od pestek. Dla podkreślenia koloru i smaku, można dodać kilka kropel cytryny, jednak rzadko to robię, bo cytryn używam mało:)
Wykładam na talerze babeczkową formę deseru do góry dnem i dekoruję sosem malinowym. panna cotta pachnie nieziemsko i kusi wyglądem - mniaaam :)