Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna Cotta zimowa, bo z mrożonymi owocami z własnego ogrodu. Lubię mieć w zamrażarce trochę owoców, które mogę wykorzystać nie w sezonie do deserów lub jako dodatek do śniadania. Panna Cotta to szybki deser, niewymagający dużego nakładu pracy, a jednocześnie smaczny i gustowny.
...ale pyszny.
Odsłon: 82
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 658
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 840
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 25
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 59
...ale pyszny.
Odsłon: 82
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością warzyw to propozycja dl...
Odsłon: 658
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 840
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 25
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 59
Składniki
Żelatynę zalać 1/4 szklanki zimnej wody. Odstawić do napęcznienia. Mleko oraz śmietankę wlać do garnka, dodać cukry. Zagotować, lekko przestudzić. Dodać napęczniałą żelatynę, mieszać do momentu rozpuszczenia żelatyny. Odstawić do pół stężenia.
Na dno szklanek wykładamy po 3 duże morwy lub jeżyny. Tężejącą Panna Cottę wykładamy po 5 łyżek na owoce. Posypuję granolą i płatkami kukurydzianymi, ponownie polewam Panna Cottą. Wierzch dekoruję malinami, borówkami i jeżynami.