Do góry

Desery Przepis na:

Panna cotta z sosem malinowym z sycylijska pomarańczą

Panna cotta z sosem malinowym z sycylijska pomarańczą

Autor:

Przepisów i artykułów: 107 Ocena: 344

Dodano:

Odsłon: 332

Klasyk kuchni włoskiej, na który przepisów jest niezwykle wiele... ten przepis jak dla mnie najlepszy.

Składniki

  • 75 ml mleka
  • 425 ml śmietany kremówki 36%
  • 50 g drobnego cukru do wypieków
  • 3/4 łyżki pasty waniliowej
  • 2 łyżeczki żelatyny + odrobina wody
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Żelatynę zalej wodą i odstaw.

    2. Do garnuszka wlej mleko i kremówkę, dodaj cukier i pastę waniliową.

    3. Podgrzewaj na niskiej mocy palnika, mieszając od czasu do czasu.

    4. Gdy mieszanka zacznie się gotować, zdejmij z ognia, dodaj żelatynę.

    5 Wymieszaj do dokładnego połączenia.

    6. Przygotuj 4 foremki o pojemności 125 ml.

    7. Przelej do nich tężejącą panna cottę.

    8. Przykryj folią spożywczą i pozostaw w lodówce przez 4 godziny lub najlepiej przez całą noc.

    9. Podawaj z ulubionymi owocami lub tak jak ja z sosem malinowym z sycylijską pomarańczą.

    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń