Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papardelle z karmelizowaną czerwoną kapustą i gorgonzolą"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36056
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36056
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 316
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 385
Składniki
Obierz i drobno posiekaj cebulę. Zeszklij ją na maśle z listkami tymianku.
Z kapusty wytnij głąb i drobno ją poszatkuj. Dodaj kapustę do naczynia z cebulą i smaż chwilę na wolnym ogniu, aby dokładnie pokryła się masłem. Po chwili dodaj cukier, trochę soli i ocet. Zmniejsz ogień na minimalny i duś do miękkości około 40 minut. Na koniec przypraw świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. Przełóż go do karmelizowanej kapusty z odrobiną wody z gotowania. Wymieszaj i nałóż do miseczek. Posyp rozkruszoną gorgonzolą i uprażonymi orzechami.Źródło: Olivia