Do góry

Dania główne Przepis na:

Papardelle z polędwicą wołową i sosem sojowym

Papardelle z polędwicą wołową i sosem sojowym

Autor: MP3-ka

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 1550

Dodano: 16.12.2012

Odsłon: 901

Makaron zrobiony ze skrobi kukurydzianej, a więc dietetyczny, nadaje się na dukana.

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. * żółtka mieszamy ze skrobią i solą, ugniatamy ciasto - robimy kulkę * deskę posypujemy odrobiną skrobi, kładziemy ciasto i wałkujemy dopóki nie będzie cienkie * ja wybrałam makaron szerokie wstążki - papardelle - ale można je uciąć do woli :) * makaron wrzucamy na osoloną gotującą wodę, i gotujemy ok 5 minut * mięso kroimy w drobną kostkę, i smażymy na odrobinie oliwy * gdy mięso jest miękkie dodajemy sezam, paprykę, doprawiamy chili, czosnkiem i przyprawami do smaku - chwilę smażymy * dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i nakładamy na talerz

  2. żółtka mieszamy ze skrobią i solą, ugniatamy ciasto - robimy kulkę

  3. deskę posypujemy odrobiną skrobi, kładziemy ciasto i wałkujemy dopóki nie będzie cienkie

  4. ja wybrałam makaron szerokie wstążki - papardelle - ale można je uciąć do woli :)

  5. makaron wrzucamy na osoloną gotującą wodę, i gotujemy ok 5 minut

  6. mięso kroimy w drobną kostkę, i smażymy na odrobinie oliwy

  7. gdy mięso jest miękkie dodajemy sezam, paprykę, doprawiamy chili, czosnkiem i przyprawami do smaku - chwilę smażymy

  8. dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i nakładamy na talerz

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń