Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papierówki pod migdałową kruszonką"
...ale pyszny.
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 562
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 59
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
...ale pyszny.
Odsłon: 605
Polecam.
Odsłon: 562
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 59
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 52
Składniki
95 min • Porcja 207 kcal • Koszt porcji 1,25 zł • Przepis na 8-10 porcji.
Jabłka obieram, kroję w plasterki, przekładam do miski, zasypuję cukrem, cynamonem i mieszam.
Mąkę przesiewam, dodaję cukier puder, kawałki masła i wszystko siekam. Wbijam jajka, wyrabiam jednolite ciasto. Owijam je folią spożywczą i schładzam w lodówce przez 30 minut. Potem wał- kuję ciasto i przekładam do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Nakłuwam widelcem, piekę ok. 15 minut w temp. 180oC.
Masło, mąkę, migdały i cukier dokładnie mieszam i rozcieram palcami, aż powstaną okruchy kruszonki.
Podpieczony spód ciasta posypuję bułką tartą, wykładam jabłka i nakładam migdałową kruszonkę. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180oC przez 30-35 minut.Źródło: Kobieta i życie