Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pappardelle z grillowanym bakłażanem"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 34
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 34
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 99
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 302
Składniki
Bakłażana pokrój w plastry, posmaruj odrobiną oliwy i ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika i piecz 10 minut w temp. 220° C. Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody. Odcedź. W czasie kiedy gotuje się makaron, otwórz puszki pomidorów, wrzuć je do blendera i zmiksuj.
Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek oliwy z oliwek, wrzuć drobno pokrojony czosnek i po chwili oczyszczoną papryczkę chili. Dodaj pomidory i całość gotuj kilka minut na małym ogniu. Następnie wrzuć pokrojone na mniejsze kawałki grillowane plastry bakłażana.
Sos dopraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Pod koniec gotowania dodaj pęczek posiekanej bazylii i rozdrobnioną mozzarellę. Sos wymieszaj z makaronem i podawaj posypany odrobiną parmezanu.Źródło: Na żywo