Do góry

Dania główne Przepis na:

Pappardelle z Pawii

Pappardelle z Pawii

Autor:

Przepisów i artykułów: 773 Ocena: 14825

Dodano:

Odsłon: 269

Kuchnia włoska. Lombardczycy znaj a setki sposobów przyrządzania szparagów.

Składniki

  • 250g makaronu pappardelle
  • 4 plastry wędzonego łososia
  • 5 ugotowanych zielonych szparagów
  • 1 cebula
  • 1 duży pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mała ostra papryczka
  • 2 szklanki śmietany 36 %
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki koperku
  • 5 listków bazylii
  • sól
  • 20 g parmezanu
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Łososia pokroiłem w paski. Pomidora sparzyłem, obrałem, usunąłem pestki, a miąższ pokroiłem w kostkę. Z papryczki także usunąłem pestki, strąk posiekałem.
    Na patelni rozgrzałem masło, zeszkliłem na nim posiekany czosnek i cebulę.
    Dodałem szparagi pokrojone na kawałki, łososia i pomidora. Wlałem śmietanę, mieszając, gotowałem10 minut na małym ogniu, aż sos zgęstniał. Dodałem papryczkę, koperek, porwane na kawałki listki bazylii i sól.
    Ugotowałem makaron al dente, osączyłem, wymieszałem z sosem, posypałem startym parmezanem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 23 czerwca Kocham makarony. To połączenie było tak niesamowite, że nie mogłem oderwać się od talerza <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń