Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka dla jaroszy"
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3289
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3289
Składniki
Ryż ugotuj na sypko w osolonej wodzie. Odcedź. Odetnij czapki w czerwonych paprykach. Usuń gniazda nasienne.
Zieloną paprykę pokrój w kosteczkę. Papryczkę chili drobno posiekaj. Cebulę potnij w talarki i podsmaż na oleju. Dodaj chili i zieloną paprykę.
Zdejmij patelnię z ognia i wymieszaj z koncentratem pomidorowym oraz ajvarem. Połącz z ryżem i pokrojonymi oliwkami.
Farsz przypraw solą, pieprzem i cukrem. Wymieszaj ze startym serem. Napełnij papryki przygotowanym farszem. Ustaw je w formie żaroodpornej i zalej bulionem.
Piecz ok. 25 min do piekarniku rozgrzanym do 180°C.Źródło: Kurier TV