Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Autor: kulinarneprzygody

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1174

Dodano: 12.05.2018

Odsłon: 3347

Papryka faszerowana

Przygotowanie

  1. Kaszę gotować 5 minut krócej niż jest napisane na opakowaniu.

    -Czosnek, cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju czosnek oraz cebulę do miękkości następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu odparowania wody z pieczarek.

    -Dodać mięso mielone i krótko podsmażyć. Doprawić solą pieprzem, słodką papryką.

    - Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, natkę pietruszki oraz ugotowaną kaszę.

    Wymieszać.

    -Papryki umyć, przekroić wzdłuż na połówki wykroić ziarnka i napełnić przygotowanym farszem. Każdą połówkę przykryć plasterkiem pomidora i posypać ziołami prowansalskimi.

    - Paprykę ułożyć na blaszce do pieczenia. Nalać do niej kubek wody tak aby dno było pokryte wodą.

    - Piec 35 minut w temperaturze 190 stopni bez termoobiegu. 10 minut przed końcem pieczenia posypuje startym żółtym serem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń