Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka faszerowana

Papryka faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 916

Dodano:

Odsłon: 46739

Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.

Składniki

  • papryka, 6 szt
  • ryż, 20 dag ( 2 woreczki)
  • cebula pokrojona w kostkę, 1 szt
  • Pieczarki pokrojone w kostkę, 16 dag
  • Mięso mielonego ( ja użyłem z indyka), 45 dag
  • sól, pieprz
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować, ostudzić. Cebulę podsmażyć na oleju, dodać pieczarki i chwilę smażyć. Ostudzony ryż wymieszać z cebulą, pieczarkami i mięsem, doprawić solą i pieprzem i dobrze wyrobić. Paprykom odciąć górę i oczyścić z nasion. Nakładać farsz do papryk. Papryki układamy w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200° C około 40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń