Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana mięsem"
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 961
Składniki
porcje, : ok. 30 min + czas zapiekania; cena porcji: ok. 5 zł
Rozgrzej piekarnik do temp. 180oC. Oczyść papryki, zetnij górę. Na rozgrzanym maśle zeszklij posiekaną cebulę i czosnek.
Dodaj soczewicę oraz mięso. Chwilę smaż.
Podlej połową bulionu. Duś, aż płyn się zredukuje.
Dodaj pokrojone pomidory oraz połowę startego sera mozzarella. Dopraw, wymieszaj. Farszem nadziej papryki.
Posyp resztą sera mozzarella, zalej bulionem. Piecz ok. 30 min.Źródło: Świat kobiety