Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana pieczona"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 42
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 99
Składniki
Zostawmy paprykom ogonki, potrawa będzie ładniej wyglądać.
Papryki przecinamy na połowy wzdłuż i usuwamy gniazda nasienne. Myjemy i osuszamy.
Mięso wkładamy do miski. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, posiekaną papryczkę chili (bez pestek), obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek, jajko, sól i pieprz do smaku. Zagęszczamy bułką tartą, wyrabiamy na masę.
Z masy mięsnej formujemy osiem kulek, które wkładamy do papryk. Papryki układamy w brytfannie.
Wymieszaną z bulionem śmietaną zalewamy papryki. Brytfannę wkładamy do wcześniej nagrzanego piekarnika i zapiekamy danie 45 minut w temperaturze 180oC.
Czas przygotowania 70 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 498 kcal, Białko 7,1 g, Tłuszcz: 8 g, Węglowodany 43 gŹródło: Rewia