Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka faszerowana ryżem i mięsem"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 116
Polecam.
Odsłon: 737
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 94
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 116
Polecam.
Odsłon: 737
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 94
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku, po czym odlej.
Na oleju podsmaż drobno pokrojoną cebulę z czosnkiem, potem przyrumień mięso. Dopraw całość solą, pieprzem, papryką.
Wymie szaj z ryżem, pietruszką i serem żółtym. Z papryki odkrój czapki, wydrąż gniazda i w środku umieść farsz.
Na dno naczynia żaroodpornego wlej odrobinę wody i rozłóż papryki. Piecz je w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Wyjmij po 30 minutach.
<strong>Przepis nadesłała: Aneta Murawska</strong>Źródło: Kurier TV