Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana serkiem"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 28
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 89
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 197
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 208
Składniki
Papryki żółte (w zastępstwie mogą być także czerwone) umyj, przetnij wzdłuż na pół i dokładnie wydrąż z gniazd nasiennych.
Cebulę obierz z łupin i drobno posiekaj ostrym nożem. Posyp solą i odłóż na chwilę, by zmiękła i pozbyła się goryczki. Następnie zeszklij ją na rozgrzanym oleju i odstaw do ostygnięcia.
Tak przygotowaną cebulkę połącz z mielonym białym serem, jogurtem naturalnym i przyprawami. Całość dokładnie wymieszaj.
W wydrążonych połówkach papryki umieść serowy farsz. Ugnieć go łyżką (musi ściśle przylegać do ścianek warzywa).
Na wierzchu rozłóż pokrojonego w kostkę pomidora malinowego. Delikatnie oprósz go solą.
Danie udekoruj bazylią.
Czas przygotowania: 20 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwy.Źródło: Telemax