Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka konserwowa

Przepis dnia 2012-08-27
Papryka konserwowa

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2922

Dodano: 23.08.2012

Odsłon: 58798

Arcydzieło mojej przyszywanej Babci Ninki:) Podaję jej przepis i na zdjęciu jest jej papryka:) Moja będzie się dopiero robić:)

Składniki

  • 2,5 kg papryki
  • 1 kg cebuli
  • 3 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 12 łyżeczek cukru
  • 3 łyżeczki soli
  • liście laurowe, ziele angielskie
  • odrobina oleju na wierzch każdego słoika (na końcu)
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę i cebulę kroimy w odpowiednio duże kawałki. Wszystko gotujemy w garnku przez 15 minut.

  2. Gdy się zagotuje, odstawiamy, żeby ciut wystygło. Potem rozkładamy do słoików, zalewamy zalewą i pasteryzujemy kolejne 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 27 sierpnia 2012 jak już wszystko będzie w słoiku, to wtedy wlać do każdego słoika odrobinę oleju na wierzch:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 23 sierpnia 2012 Raj dla smakoszy papryki - bardzo ciekawe zdjecie .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń