Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Następny zapas na zimę do spiżarni.
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 666
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 267
Po prostu musicie spróbować! Ciasto ma maślany smak. Robi się je bardzo łatw...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 46
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 23
Pyszne i lekko wilgotne babeczki o smaku oreo.
Odsłon: 666
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 267
Po prostu musicie spróbować! Ciasto ma maślany smak. Robi się je bardzo łatw...
Odsłon: 69
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 46
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 23
Składniki
Wykonanie: Paprykę umyć, następnie włożyć na 3 minuty do wrzącej wody, wyjąć i przelać zimną wodą. Nadkroić nożem u nasady ogonka, odrzucić nasiona. Paprykę pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć do słoików i przyprawić (do każdego 2 ząbki czosnku, gałązka kopru, 3 ziarna pieprzu i 3 ziarna zioła angielskiego). W między czasie zagotować wodę z cukrem i solą, zdjąć z ognia i dodać ocet. Gorącą zalewą napełniać słoje. Zakręcić i odstawić do pasteryzacji na około 25 minut. Następnie wyjąć i przełożyć do schłodzenia.