Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka przed marynowaniem jest blanszowana, dzięki czemu jest miękka i delikatna.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 84
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 21
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 20
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 15
Składniki
Paprykę /najlepiej kolorową/ myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w szerokie paski. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 5-7 min. Odcedzamy i studzimy. W garnku przygotowujemy zalewę z wody, cukru, octu i soli. Cebule obieramy i kroimy w plastry. Na dnie każdego słoika układamy plaster cebuli, po 4-5 ziaren ziela angielskiego i pieprzu i liść laurowy. Następnie układamy dość ciasno paski papryki i zalewamy przestygniętą zalewą. Słoiki zakręcamy i pasteryzujemy 10 min.