Do góry

Przetwory Przepis na:

PAPRYKA MARYNOWANA

PAPRYKA MARYNOWANA

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 3377

Dodano:

Odsłon: 13434

smak lata zamknięty z słoiku....:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę myjemy. Kroimy na połówki i oczyszczamy z nasion.

  2. kilogram papryki zasypujemy 1 łyżką soli i odstawiamy na 2-3 godzinki

  3. przygotowujemy zalewe. Do wody dodajemy ocet, cukier i 2 niepełne łyżeczki soli. Gotujemy wszystko.

  4. do słoika wkładamy 2 ziarenka ziela angielskiego, 3 ziarenka pieprzu, ząbek czosnku, kawałeczek korzenia chrzanu, niepełną łyżeczkę gorczycy i koper.

  5. wkładamy ciasno do słoików paprykę, zalewamy gorącą zalewą i wlewamy odrobinę oleju. Zakręcamy mocno słoiki i pasteryzujemy okolo 15 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń