Do góry

Przetwory Przepis na:

papryka marynowana z czosnkiem

papryka marynowana z czosnkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 239

Dodano:

Odsłon: 1694

Moim zdaniem idealna papryka marynowana. Delikatna, chrupiąca, z lekkim posmakiem zdrowego czosnku. Serdecznie polecam.

Przygotowanie

  1. Paprykę oczyścić, dokładnie umyć i pokroić w ósemki.
    Paprykę włożyć do słoików (dość ciasno) razem z czosnkiem - po 2 ząbki na słoik.

    Z podanych proporcji wychodzi ok. 3 słoików

  2. Przygotować zalewę:
    Zagotować wodę, dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól, cukier, olej i ocet. Chwilkę pogotować, aby aromaty dobrze się połączyły.

  3. Przygotowaną w słoikach paprykę z czosnkiem zalać gorącą zalewą. Mocno zakręcić słoiki i pasteryzować ok. 15 minut.
    Po pasteryzacji słoiki ułożyć na ściereczce do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń