Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka na francuskim cieście"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 176
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9284
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 185
Polecam.
Odsłon: 875
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 176
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9284
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 2,70 zł.
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w cienkie paski.
Do sera dodajemy posiekaną bazylię, jajka, doprawiamy chili, pieprzem i solą. Mieszamy, aż dobrze się połączą, a masa stanie się gładka.
Ciasto odwijamy z papieru i lekko rozwałkowujemy. Wykładamy nim posmarowaną olejem blachę do tarty, łącznie z brzegami. Odcinamy ciasto wystające ponad krawędzie i kładziemy na spód. Masę serową wykładamy na ciasto, wyrównujemy. Na niej układamy plasterki salami, a następnie paski papryki. Całość polewamy 3 łyżkami płynnego miodu. Pieczemy 30–35 minut w 200oC.
Ciasto wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy na 15 minut, żeby przestygło. Przed podaniem polewamy pozostałym miodem i porcjujemy. Idealnie smakuje z zieloną sałatą z sosem winegret albo z sałatką z kiszonych ogórków z cebulką.
Wartość odżywcza porcji 230 kcal Białko 8 g/Tłuszcz 14 g/Węglowodany 17 gŹródło: Rewia