Do góry

Dania główne Przepis na:

Papryka na miodzie

Papryka na miodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 57 Ocena: 1211

Dodano:

Odsłon: 11802

Papryka na miodzie jest bardzo delikatna i mięciutka, zwłaszcza skórka papryki:)

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę pokroić w paski i ułożyć w słoikach. Zalać wcześniej przygotowaną zalewą i pasteryzować 10 min.

  2. Papryka na miodzie jest bardziej krucha niż z tradycyjnej zalewy octowej

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magulinka 21 lipca 2011 Uwielbiam paprykę konserwową a ta z miodem musi być rewelacyjna. Do ulubionych:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

landryna8215 16 września 2010 A ja niestety narobiłam tyle przetworów,że już nie mam gdzie trzymac,ale chyba skuszę się na kilka słoików "na spróbowanie" i dopiero w przyszłym roku zrobię większą ilość.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 15 września 2010 Niestety nie robię w domu żadnych przetworów, ale gdybym mogła kupić takie "miodowe papryczki" w sklepie to kupiłabym całą półkę :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń