Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka nadziewana siostry Anastazji"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 271
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 271
Składniki
Paprykę oczyścić z szypułek i usunąć gniazda nasienne. Każdą kaszę ugotować osobno, na sypko. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i dodać marchew startą na tarce o dużych oczkach.
Poddusić jarzyny do miękkości. Ugotowane kasze wymieszać i dodać marchew z cebulą. Całość wymieszać i dobrze doprawić. Jeżeli masa jest za sucha, można dodać wywar jarzynowy.
Gotowym farszem napełniać strąki papryki i układać w naczyniu żaroodpornym. Podlać wywarem i zapiec w piekarniku.
CZAS: około godziny
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień