Do góry

Desery Przepis na:

Papryka pieczona

Papryka pieczona

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Papryka pieczona"

Składniki

  • 4 papryki
  • 40 dag mięsa mielonego
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • pół szklanki czarnych oliwek
  • pół pęczka natki pietruszki
  • oliwa
  • szklanka przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • cukier
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Papryki przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazda nasienne.

  2. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do czasu, aż się przyrumieni. Wtedy dołóż drobno pokrojone czarne oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki.

  3. Przecier pomidorowy wymieszaj z solą, pieprzem, cukrem i chili. Zalej nim na patelni i zagotuj.

  4. Nałóż przygotowany farsz do połówek papryki i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 15 minut.

  5. Czas: 90 min. 1 porcja = 290 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: papryka pieczona

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń