Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka pieczona"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 13
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 545
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1120
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 13
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 545
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Urozmaici kola...
Odsłon: 98
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1120
Składniki
Papryki przekrój wzdłuż na pół i wytnij gniazda nasienne.
Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do czasu, aż się przyrumieni. Wtedy dołóż drobno pokrojone czarne oliwki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Przecier pomidorowy wymieszaj z solą, pieprzem, cukrem i chili. Zalej nim na patelni i zagotuj.
Nałóż przygotowany farsz do połówek papryki i wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piecz około 15 minut.
Czas: 90 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV