Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
faszerowana mięsem mielonym i ryżem smaczna, pieczona papryka...polecam!
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 39
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 65
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10509
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 91
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso pokroić i usmażyć z dodatkiem przypraw, cebul;i i czosnku na oleju, potem całość z mielić i jeszcze ciepłe mięso połączyć z ryżem. Z umytych i osuszonych papryk odcinamy, ale nie wyrzucamy!!! wierzch i wyciągamy pestki. Następnie do środka kładziemy mięsno-ryżowy farsz. Na górę kładziemy po 2-3 listki świeżej bazylii i plasterek pomidora.
Paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy ściętymi czubkami i zalewamy wodą. Paprykę pieczemy w temp. 200 stopni przez ok. 40-45 min. Smacznego!