Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka w kwaśnej zalewie w twistach

Papryka w kwaśnej zalewie w twistach

Autor: Halszczak

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 38

Dodano: 15.02.2012

Odsłon: 6070

Zrobione latem.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, oczyścić, wydrążyć, pokroić na części, sparzyć wrzątkiem i ułożyć w przygotowanych słoikach.

  2. Wodę zagotować z octem, solą, cukrem, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi.

  3. Gorącą zalewą zalać paprykę w słoikach, na wierzch nalać 2 łyżki oleju, słoiki zakręcić i pasteryzować 10 – 15 minut, licząc czas od zagotowania wody w kociołku ze słoikami.

  4. Papryka w kwaśnej zalewie może być wykorzystana do sałatek, do kanapek lub do wędlin i mięsa.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

madzik601 18 sierpnia 2013 dzisiaj będę robiła papryczkę z tego przepisu, czy konieczne jest jej sparzenie przed włożeniem do słoika, a może wystarczy jak zaleję gorącą zalewą? Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikola2005 16 sierpnia 2012 Robię tak samo paprykę, polecam jest naprawdę bardzo dobra:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń