Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka w zalewie ketchupowej

Papryka w zalewie ketchupowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 4644

Dodano:

Odsłon: 7046

Alternatywa dla papryki konserwowej

Składniki

  • 2.5 kg. papryki
  • około 1 kg. cebuli
  • 2 duże ketchupy (łagodny i pikantny)
  • 1 szkl. oleju
  • 1 szkl. cukru
  • 1 - 1.5 szkl. wody
  • 1 łyżka soli
  • 1 szkl. octu
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć i pokroić w dowolny sposób, cebulę pokroić w pół plastry.

    W dużym garnku zagotować wszystkie składniki na zalewę.

    Do gotującej zalewy dodać paprykę i cebulę. Gotować na małym ogniu około 10min.

    Gorącą paprykę wkładamy do słoiczków i od razu zakręcamy. Ustawić do góry dnem, jednak ja dla pewności pasteryzuję 5min. od momentu zagotowania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń