Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka z farszem"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 287
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 310
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 173
Polecam.
Odsłon: 287
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 94
Składniki
Ryż zalej bulionem i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i ostudź. Filet z kurczaka pokrój w niewielką kostkę, przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Do miseczki przełóż ryż, kurczaka, przecięte na pół oliwki oraz pokrojony w kostkę ser. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem wymieszaj.
Papryki przekrój wzdłuż na pół. Usuń gniazda nasienne i nałóż farsz. Wstaw warzywa do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz ok. 20 minut. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.
45 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Super TV