Do góry

Desery Przepis na:

Papryka z farszem

Papryka z farszem

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5016

Dodano:

Odsłon: 2

Sprawdzony przepis na "Papryka z farszem"

Składniki

  • 3 kolorowe papryki
  • podwójny filet z piersi z kurczaka
  • 2 torebki ryżu basmati
  • 10 dag sera pleśniowego
  • 10 dag zielonych oliwek
  • 3 szklanki bulionu drobiowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • bazylia do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż zalej bulionem i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i ostudź. Filet z kurczaka pokrój w niewielką kostkę, przypraw solą i pieprzem. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

  2. Do miseczki przełóż ryż, kurczaka, przecięte na pół oliwki oraz pokrojony w kostkę ser. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem wymieszaj.

  3. Papryki przekrój wzdłuż na pół. Usuń gniazda nasienne i nałóż farsz. Wstaw warzywa do piekarnika rozgrzanego do 170°C i piecz ok. 20 minut. Gotowe danie udekoruj listkami bazylii.

  4. 45 min ? Stopień trudności: łatwe ? Kalorie: 300

  5. Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego

    Źródło: Super TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń