Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka z kaszą i warzywami"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 310
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 605
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 310
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 605
Składniki
Obraną cebulę drobno siekamy. Umytą marchewkę kroimy w kostkę, a brokuły dzielimy na małe różyczki. Brokuły i marchewkę gotujemy 2 minuty w osolonej wodzie. Odcedzamy. Kukurydzę osączamy na sicie.
Mleko solimy, doprowadzamy do wrzenia. Wsypujemy kaszę kukurydzianą i, mieszając, gotujemy. Kiedy kasza zgęstnieje, odstawiamy.
Z białek i szczypty soli ubijamy sztywną pianę. Żółtka miksujemy z miękkim masłem, mieszamy ze wszystkimi warzywami, kaszką kukurydzianą i serem. Doprawiamy pieprzem. Farsz delikatnie mieszamy z pianą.
Z papryk odkrawamy górne części i usuwamy nasiona. Napełniamy farszem, wkładamy czubkiem w dół do wysmarowanej brytfanny, a obok układamy odkrojone wierzchy. Pieczemy 40 min w piekarniku o temperaturze 170oC. Już na talerzach przykrywamy papryki odkrojonymi wierzchami.Źródło: Rewia