Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka z kaszą z grilla"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 199
Składniki
Pierś z kurczaka umyj i pokrój w kostkę.
Ząbki czosnku drobno posiekaj i wymieszaj z posoloną oliwą z oliwek.
Zanurz kawałki drobiu w zalewie i odstaw na pół godziny. Następnie ugrilluj.
Kaszę ugotuj. Dodaj do niej czerwoną paprykę, pieprz i ugrillowanego kurczaka.
Paprykę przekrój na pół i wydrąż środek. Napełnij ją przygotowanym farszem. Na wierzch możesz położyć plasterek sera żółtego.
Całość umieść na grillu pod pokrywą i piecz, aż skórka zrobi się miękka.
<strong>Aneta Klimecka z Katowic</strong>Źródło: Super TV