Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z kaszanką"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 734
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 17
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 533
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 734
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 31
Składniki
Kiszoną kapustę, liście laurowe i ziele angielskie zalej wodą, gotuj do miękkości. Odcedź, lekko ostudź, posiekaj.
Boczek i obrane cebule pokrój w kostkę. Boczek podsmaż na patelni, dodaj cebulę, zeszklij. Kaszankę obierz z osłonki, dodaj do boczku, wymieszaj, podsmaż. Dodaj kapustę i maggi, wymieszaj, przypraw pieprzem.
Papryki umyj, odetnij wierzchy, oczyść. Napełnij farszem. Piecz ok. 30 min w 180°C.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 12, cena za porcję: 2,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie