Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka z miodem:

Papryka z miodem:

Autor:

Przepisów i artykułów: 287 Ocena: 2216

Dodano:

Odsłon: 4670

To jeden z lepszych przepisów z dodatkiem miodu. Po wrzuceniu papryki do gorącej zalewy, szybko się "kurczy" i dzięki temu więcej można włożyć do słoika.

Składniki

  • 5 szklanek wody
  • 1 szklanka octu 10%
  • 6 pełnych łyżek cukru
  • 1 łyżka miodu
  • 2 płaskie łyżeczki soli
  • 2 łyżki oliwy
  • ziele, liść, pieprz w ziarnkach, ząbki czosnku i gorczyca wg uznania do każdego słoika.
  • świeża papryka, najlepiej w trzech kolorach
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie



  1. Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w mniejsze kawałki.

    Składniki zalewy zagotować.Na gotującą zalewę wrzucać partiami pokrojoną paprykę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut.
    Wyjmować łyżką cedzakową do miski a na gotującą się zalewę wrzucać następną partię.
    Kiedy papryka przestygnie, przekładać do słoików i pasteryzować 10 minut.
    Po wyjęciu-słoiki dokręcić i ustawić do góry dnem. Jest bardzo smaczna-polecam.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babcitereskiciasta 26 września 2018 Świetnie wyglądają te papryczki w słoikach,brawo.:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń