Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z lepszych przepisów z dodatkiem miodu. Po wrzuceniu papryki do gorącej zalewy, szybko się "kurczy" i dzięki temu więcej można włożyć do słoika.
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3189
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 776
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 269
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 212
Pyszna babka na świąteczny stół
Odsłon: 3189
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 776
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 269
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 212
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w mniejsze kawałki. Składniki zalewy zagotować.Na gotującą zalewę wrzucać partiami pokrojoną paprykę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyjmować łyżką cedzakową do miski a na gotującą się zalewę wrzucać następną partię. Kiedy papryka przestygnie, przekładać do słoików i pasteryzować 10 minut. Po wyjęciu-słoiki dokręcić i ustawić do góry dnem. Jest bardzo smaczna-polecam.