Do góry

Przekąski Przepis na:

Papryka z tuńczykiem

Papryka z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 35 Ocena: 284

Dodano:

Odsłon: 11825

Krótka historia o tym jak papryka zaprosiła tuńczyka na kolację : )

Składniki

  • Papryka czerwona, 1 większa
  • Tuńczyk rozdrobniony w sosie własnym, 1 puszka
  • Pomidory w puszce w kawałkach, ok. 4 łyżki stołowe
  • ananas z puszki, 2 plastry
  • Pieprz, bazylia, wg uznania
  • olej z pestek winogron lub oliwa z oliwek, opcjonalnie
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę myjemy i przekrawamy w połowie na 2 części, wydrążamy ostrożnie gniazdo nasienne.

  2. Do każdej z części nakładamy kolejno przyprawionego pieprzem tuńczyka, pomidory i posiekanego ananasa.

  3. Wszystko posypujemy bazylią i polewamy olejem z pestek winogron lub oliwą.

  4. Zawijamy w folię lub wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

protegemoi 14 maja 2011 Wcale nie spadałem, raczej przyszłam na świat w bardziej cywilizowany sposób ; )

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 14 maja 2011 Boziu,jak to pysznie wyglada...kupuje:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kathleen 13 maja 2011 Fajne, w weekend podobną historyjkę zaserwuję w swojej kuchni:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń