Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótka historia o tym jak papryka zaprosiła tuńczyka na kolację : )
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 208
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 547
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 208
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 547
Składniki
Paprykę myjemy i przekrawamy w połowie na 2 części, wydrążamy ostrożnie gniazdo nasienne.
Do każdej z części nakładamy kolejno przyprawionego pieprzem tuńczyka, pomidory i posiekanego ananasa.
Wszystko posypujemy bazylią i polewamy olejem z pestek winogron lub oliwą.
Zawijamy w folię lub wkładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C.