Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka z tuńczykiem i pieczarkami"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 749
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 123
Polecam.
Odsłon: 749
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 97
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.
Umyj papryki i odetnij ich wierzchołki. Usuń nasiona. Wstaw papryki do piekarnika, przykryj lekko folią aluminiową i piecz 15 minut.
Posiekaj umyte pieczarki, cebulę i czosnek. Podsmaż je na oliwie 3-4 minuty. Następnie przełóż do miski, wymieszaj z tuńczykiem, pokrojonym miąższem chleba, połową sera, posiekanym pomidorem (bez pestek) i 2 łyżkami bazylii. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Odkryj podpieczone papryki i napełnij je farszem. Posyp pozostałym serem. Piecz 10-15 minut, aż ser stopi się i przyrumieni. Posyp resztą bazylii.Źródło: Olivia