Do góry

Desery Przepis na:

Papryka z tuńczykiem i pieczarkami

Papryka z tuńczykiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Papryka z tuńczykiem i pieczarkami"

Składniki

  • 4 duże czerwone papryki
  • łyżka oliwy
  • 200 g pieczarek
  • czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • puszka tuńczyka w oleju (185 g)
  • 3/4 szklanki startego żółtego sera
  • miąższ z 3 kromek chleba
  • pomidor
  • 3 łyżki posiekanych listków bazylii
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C i wyłóż blachę papierem do pieczenia.

  2. Umyj papryki i odetnij ich wierzchołki. Usuń nasiona. Wstaw papryki do piekarnika, przykryj lekko folią aluminiową i piecz 15 minut.

  3. Posiekaj umyte pieczarki, cebulę i czosnek. Podsmaż je na oliwie 3-4 minuty. Następnie przełóż do miski, wymieszaj z tuńczykiem, pokrojonym miąższem chleba, połową sera, posiekanym pomidorem (bez pestek) i 2 łyżkami bazylii. Przypraw do smaku solą i pieprzem.

  4. Odkryj podpieczone papryki i napełnij je farszem. Posyp pozostałym serem. Piecz 10-15 minut, aż ser stopi się i przyrumieni. Posyp resztą bazylii.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń