Do góry

Dania główne Przepis na:

Paprykarz

Paprykarz

Autor: akpak

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 10

Dodano: 05.02.2011

Odsłon: 2170

Szybki i prosty przepis na smaczne danie na ciepło.

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. W wysokim garnku na oliwie podsmażamy kiełbasę pokrojoną w półplasterki, dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i drobno posiekany czosnek. Następnie kroimy paprykę paski. Dodajemy do pozostałych składników i jeszcze chwile smażymy.

  2. Po kilku minutach posypujemy łyżeczką papryki słodkiej i dodajemy przecier pomidorowy. Wszystko podsmażamy jeszcze chwilę.

  3. Na koniec dodajemy pomidory w puszce (najlepiej pokrojone) i trochę wody. Wszystko dusimy ok. 15 minut. Do smaku posypujemy pieprzem i solą. W czasie duszenia w razie potrzeby podlewamy wodą.

  4. Najlepiej smakuje przygotowany wcześniej i odgrzany.

  5. Mniam, mniam,...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń