Do góry

Przekąski Przepis na:

Paprykarz domowy

Paprykarz domowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2174

Dodano:

Odsłon: 2271

Wszyscy znamy smak paprykarza szczecińskiego? Jak nie, to proponuję zrobić domowy i na pewno od razu zakochamy się w jego smaku.

Składniki

  • 2 kg. filetów rybnych już po rozmrożeniu ( u mnie mintaj) 4 marchewki 1/2 selera 1 pietruszka 3 cebule 1 por
  • 1/4 średniej kapusty 1 i 1/2 szklanki ryżu surowego 5 małych słoiczków przecieru pomidorowego 1 ketchup Pudliszki 1 butelka olej
  • 2 łyżki soli 1 łyżka pieprzu 1 łyżka cukru 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka papryki ostrej
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety po rozmrożeniu przekręcamy 2 razy przez maszynkę . Pietruszkę, kapustę i seler ścieramy na grubej tarce. Cebulę kroimy w kostkę, pora w paski. Wszystko łączymy z rybą dodajemy sypkie przyprawy i mieszamy. Można spróbować, jeśli smak nam nie odpowiada dodajemy jeszcze przypraw. Do wszystkiego dodajemy surowy ryż, przecier i olej. Jeszcze raz mieszamy.

    Cała filozofia tego przepisu polega na tym, że surowe składniki nakładamy do słoików i gotujemy 3,5 godziny. Farsz jest rzadki, ale w trakcie gotowania wszystko wchłoną surowe produkty. Podczas długiego gotowania można dolewać do garnka gorącą wodę. Tak przygotowany paprykarz możemy przechowywać w spiżarce. Zaręczam jednak, że zbyt długo nie postoi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń