Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Paprykarz rybny z natką"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1080
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 156
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1080
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 156
Składniki
Paprykę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Rybę oczyścić, pokroić w duże kawałki. Ugotować w osolonej wodzie z połową cytryny, po czym wyjąć rybę i cytrynę.
Na rozgrzanym oleju przesmażyć cebulę z papryką. Przełożyć do wywaru, doprawić solą, pieprzem i papryką w proszku. i ugotować do miękkości. Część zmiksować.
Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z sosem paprykowym, gotować 2-3 minuty. Do sosu wrzucić kostkę rybną, udekorować natką.
Podaj ten paprykarz w białym chlebie – dzięki takiemu zabiegowi to proste danie nabierze oryginalności.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium