Do góry

Śniadania Przepis na:

Paprykarz z makrelą i pieczarkami

Paprykarz z makrelą i pieczarkami

Autor: szpileczkiibabeczki

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 987

Dodano: 05.04.2018

Odsłon: 3266

Paprykarz z makrelą i pieczarkami

Składniki

  • 1 szklanka ryżu,
  • 160 g koncentratu pomidorowego,
  • 2 puszki filetów z makreli w oleju,
  • 160 g marynowanych pieczarek,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta ostrej papryki,
  • łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich.
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy (1 szklanka ryżu-2 szklanki wody). Studzimy.

    Dodajemy koncentrat pomidorowy, rozdrobnioną makrelę oraz przyprawy. Mieszamy.

    Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Mieszamy dokładnie składniki.

    Paprykarz wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień.

    Podajemy z pieczywem.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 06 kwietnia Smaczna pasta na śniadanie. Apetycznie podana :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń