Do góry

Śniadania Przepis na:

Paprykarz z tuńczyka

Paprykarz z tuńczyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 375

Dodano:

Odsłon: 8271

Świetna alternatywa dla paprykarzu szczecińskiego.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).

  2. Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.

  3. Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.

  4. Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.

  5. Gotujemy ryż w osolonej wodzie (może być lekko rozgotowany).

  6. Marchewkę, czosnek i cebulę kroimy w bardzo drobną kosteczkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy do miękkości na oliwie.

  7. Dodajemy ( odsączonego ) tuńczyka z puszki i koncentrat. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką.

  8. Na końcu łączymy z ryżem. Można jeść na ciepło lub do kanapek jak ostygnie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

atka24 17 listopada 2012 mieszkam w hiszpanii i paprykarz raczej jest tutaj trudno dostepny ale ta wersja z tunczykiem mniam kiedy ja zrobilam meza od miski oderwac nie moglam polecam i piateczka

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 16 listopada 2012 Robiłam kiedyś coś podobnego jest to naprawdę godne polecenia. Pychotka:-))

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 16 listopada 2012 mimo moej odwiecznej niechęci do paprykarzu szczecińskiego , zrobiłam ten i bardzo mi smakował:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń