Do góry

Dodatki Przepis na:

Paprykarz z tuńczyka bez ryżu w 20 minut

Paprykarz z tuńczyka bez ryżu w 20 minut

Autor:

Przepisów i artykułów: 187 Ocena: 977

Dodano:

Odsłon: 297

O wiele lepszy w smaku i zdrowszy niż sklepowe wersje.

Składniki

  • 1 puszka tuńczyka
  • 1 marchew
  • mała papryka
  • mała cebula
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki oleju
  • 5 łyżek koncentratu+2 łyżki wody
  • pieprz, słodka papryka, sól
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę i paprykę kroimy w drobną kostkę. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy się zeszkli dodajemy paprykę i startą w wiórki marchew. Podlewamy wodą i dusimy ok 10 min.

  2. Koncentrat łączymy z przyprawami i dolewamy wody, mieszamy do połączenia składników.

  3. Dodajemy tuńczyka do podduszonych warzyw i koncentrat z przyprawami. Zostawiamy pod przykryciem na 10 min co jakiś czas mieszając.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdakos 18 kwietnia Ja zamiast ryżu dałam kaszę jaglaną i wyszedł dużo bardziej delikatny
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 17 kwietnia O tym, co napisałaś we wstępie chyba każdy racjonalnie myślący wie, choć widzę czasem w sklepach chętnych na te "wynalazki" :)
Dawniej, to pamiętam paprykarz był w dużą ilością ryby, do tego pomidor, ogórek i wiele innych przypraw.
Choć to była komuna, to sto razy lepiej tamten smakował niż to coś z przemieloną całą rybą ;)

Nie ma to jak w domu coś sobie zrobić, wtedy wiemy, co tam jest i nie musimy czytać napisów z puszki lub konserwy i tego czym ona nas jeszcze zaskoczy xD

Pyszne jedzonko, też robimy z tuńczykiem, ale jakaś mała ilość ryżu jest, no i koniecznie coś ostrego na dokładkę :D
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń