Do góry

Śniadania Przepis na:

Paprykarz ze śledzi i kaszy bulgur

Paprykarz ze śledzi i kaszy bulgur

Autor:

Przepisów i artykułów: 1817 Ocena: 41796

Dodano:

Odsłon: 2325

Pyszny paprykarz w nie więcej niż 30 min? Dlaczego nie.

Składniki

  • 2 puszki śledzi w pomidorach
  • 100 g kaszy bulgur
  • 3 młode marchewki
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 50 ml białego wina wytrawnego
  • mielona słodka papryka
  • mielona ostra papryka
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kaszę gotujemy na sypko, przekładamy na sitko, przelewamy zimną wodą i osączamy.

    Marchewki obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na rozgrzanym oleju i dusimy przez chwilę w winie. Płyn odparowujemy.

    Śledzie razem z sosem przekładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy kaszę i marchew, mieszamy.

    Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i paprykami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń